Mr Thunderdome in "Thunder Supreme"

Mr Thunderdome in "Thunder Supreme"

In de schitterende wereld van kunst en muziek ontstaan soms unieke banden tussen mensen die hun vak met passie beoefenen. Zo'n band ontstond na het Alphen Art Event 2023, waarbij ik de eer had om in contact te komen met niemand minder dan Mr. Thunderdome. Dit is het verhaal van een bijzondere vriendschap en een kunstwerk dat een mijlpaal markeert in mijn carrière als kunstenaar.

Alphen Art Event 2023 bracht creatieve geesten samen. Mijn lijst van potentiële portretten bevatte een naam die bovenaan prijkte - Mr. Thunderdome, een levende legende in de wereld van de hardcore muziek. Tot mijn vreugde stemde hij in met het idee om aan dit project mee te werken.

Na het event begon een zomer vol toewijding. Het portretteren van iemand als Mr. Thunderdome was een uitdaging waar ik mijn ziel en zaligheid in wilde leggen. Zijn 50ste verjaardag naderde snel, en ik wilde ervoor zorgen dat het schilderij op tijd klaar zou zijn om dit bijzondere moment te markeren. Dagen en nachten van schilderen en perfectioneren volgden. Het was een zomer van intense creativiteit en onvermoeibare inzet.

Toen het schilderij eindelijk voltooid was, voelde ik dat het mijn beste werk tot nu toe was. Het portret van Mr. Thunderdome straalde niet alleen zijn imposante persoonlijkheid uit, maar ving ook de diepgewortelde passie voor muziek en kunst die we deelden. Het was meer dan alleen een afbeelding op doek; het was een eerbetoon aan een man wiens bijdrage aan de hardcore muziekscene niet te onderschatten is.

"Just remember, you can't climb the ladder of success with your hands in your pockets"

- Arnold Schwarzenegger

Maar dit verhaal gaat niet alleen over kunst. Het gaat over een echte vriendschap die ontstond tussen mij en François, beter bekend als Mr. Thunderdome. Hij is een man die nuchter en recht voor zijn raap is, met een unieke charme en geen blad voor de mond. Het is een eer om hem als vriend te mogen rekenen, en zijn oprechte waardering voor mijn werk is een van de grootste complimenten die ik als kunstenaar heb mogen ontvangen.

Portrait painting of mr thunderdome in 2023

Uiteindelijk brak het moment van de onthulling aan. De spanning was om te snijden, maar het moment dat hij het schilderij zag, zal ik nooit vergeten. Kippenvel verscheen op zijn armen, en ik wist dat dit schilderij het mooiste cadeau was dat ik hem kon geven. Het was niet alleen een portret; het was een stukje van mijn ziel dat ik met hem deelde.

In de wereld van kunst en muziek zijn het de onverwachte ontmoetingen en de bijzondere banden die ons het meest raken. Het verhaal van Mr. Thunderdome en mij is er een van passie, vriendschap en de kracht van kunst om diepe emoties te uiten. Het herinnert ons eraan dat kunst meer is dan verf op doek; het is een manier om de ziel van de kunstenaar te delen en een blijvende band te creëren.

Terug naar blog

Check my limited edition Art prints